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QUESTIONS AND ANSWERS 

RFP #2021-021 

NEW HAMPSHIRE PUBLIC UTILITIES COMMISSION 

REQUEST FOR PROPOSALS 

Water Engineering Consultant 
 

 Questions Answers 

1. Can the various insurance requirements 
associated with Form P-37 General 
Provisions Paragraph 14 (Insurance) be 
waived for a sole individual contracting in 
his/her own name with no employees, given 
the nature of the work? 

The Department will not waive the requirement 
that a consultant carry insurance; however, the 
Department will negotiate amendments to the P-37 
to assure that the appropriate insurance coverages 
are obtained for the contracted work such as, for an 
individual working from home, appropriate riders 
on a home policy to cover possible losses affecting 
State interests. 

2. Section VI, TERM OF CONTRACT, on RFP 
page 8 of 14 indicates the contract “may be 
extended by up to one additional calendar 
year … at the sole option of the 
State”.  While not explicitly stated, is it safe 
to assume such an extension would also 
require agreement by the consultant? 

The extension of the contract term is at the sole 
discretion of the State, discretion which the State 
will exercise reasonably taking into account 
circumstances at the time, including the 
consultant’s circumstances.  Additionally, any 
contract extension would require approval of the 
Governor and Executive Council.   

 


